BemutatkozásHírekEseménynaptárGalériaTermelőkTermékekMéhész EgyesületKapcsolat
  HírekLegfrissebbJelen hónapÖsszesKeresés a hírekben
Azok a hírek jelennek meg a listában, melyek szövegében szerepel az itt felsorolt összes szó!Belépés
Felh. név:Jelszó:
Ha még nincs felhasználó neve és jelszava, ide kattintva gyorsan készíthet egyet!
  Összes hír
12

„A Méhek Világnapja egyesíti a szlovéneket, összeköti a világot”
Méheink itt a dél-nyugati határszélen is ősidők óta átjártak a határon túlra és viszont. Amióta eltűntek a határok ezt mi méhészek is rendszeresen megtesszük. Szakmai tapasztalatainkat kicseréljük, egymás programjait látogatjuk, baráti kapcsolatokat ápolunk és egymás jó elképzeléseit is magunkévá tesszük.
2016. Február 20.Bővebben >>>

Zala megyei méhészek javaslatai az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnökének
A Zala megyében működő méhész egyesületek elnökei és képviselői 2015. október 16-án második alkalommal szerveztünk megyei fórumot azért, hogy megbeszéljük a megyében dolgozó méhésze-ket leginkább foglalkoztató kérdéseket mert úgy ítéljük meg, hogy az OV az utóbbi időben – az ott uralkodó hangulat miatt - a problémák, javaslatok érdemi megvitatására nem volt alkalmas. Tesszük ezt annak ellenére is, hogy a tavaszi fórumunk kapcsán megküldött javaslatainkat a Vezetőség még válaszra sem tartotta érdemesnek.
2015. November 13.Bővebben >>>

Szakmai kirándulás a szlovéniai Gorenjska megyében és a Bledi tónál
Idén második alkalommal is lehetőségünk nyílt arra, hogy bepillantást nyerjünk más térségek méhészeinek tevékenységébe. Októberi utunk azonban ezúttal a határon túlra, a szomszédos Szlovéniába vezetett.
2015. November 11.Bővebben >>>

Sikeresen zajlott a „Térségi marketingstratégia, egységes arculati és védjegyprogram kidolgozása és népszerűsítése Dél-Zalában”
A „Cseszt Regélő” Térségfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft., mint a pályázat kedvezményezettje, az Európai Unió és a Magyar Köztársaság Kormánya által az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében nyújtott támogatásból, amely 3.680.000 Ft volt, sikeresen indította útjára a Dél-Zala térségét érintő programot.
2012. Április 27.Bővebben >>>

Elmaradt előadás megtartása - Balázs Zoltán
Tájékoztatjuk a Méhésztársakat, hogy Balázs Zoltán elmaradt előadására 2012. március 3-án (szombaton) 09:00 órakor kerül sor.
2012. Február 29.Bővebben >>>

OKJ-s Méhész szakmunkásképzés indul Lentiben
Kellő számú jelentkező esetén a Keszthelyi Akadémia Alapítvány szervezésében MÉHÉSZ szakmunkásképzés indul Lentiben a Lámfalussy Sándor Szakközépiskola és Szakiskolában.
2012. Január 10.Bővebben >>>

Téli programok méhészeknek
A korábbi évekhez hasonlóan a Lenti és Vidéke Méhész Egyesület tagjai részére a téli időszakban szakmai továbbképzési programot szervez. Január és február hónapban egy-egy tapasztalattal rendelkező méhész szakember előadását hallgathatják meg az egyesület tagjai Lentiben, amelyre minden tagot tisztelettel vár az Egyesület elnöksége.
2012. Január 5.Bővebben >>>

Helyi termékek fejlesztése érdekében
A vidéki térségekben élők számára a helyi termékek népszerűsítése, bemutatása és értékesítése nem csak a megélhetésükhöz járul hozzá, hanem az adott térség értékeinek megőrzését is segíti. A szomszédos országokban a helyi termékek fontos szerepet játszanak az ott élők mindennapjaiban és az ehhez kapcsolódó jó példák megismerése hazánkban is javíthat a helyi termékek megismerésében. Az Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület 2010. október 5-én tanulmányutat szervezett a Kelet-Stájerországi Pöllau környékére. Az utazás központjában a helyi termék állt.
2010. Október 8.Bővebben >>>

Helyi termék bolt a Lenti-hegyen
A turisztikai szezon elejével ismét megnyitott a Lenti-hegyen található helyi kézműves termékek boltja, ahol a Kerka-völgy helyi termelőinek termékeit vásárolhatják meg a látogatók és érdeklődők.
2009. Június 5.Bővebben >>>

Ismeretterjesztő előadássorozat a méhészeti szezonkezdet előtt
Lenti és Vidéke Méhész Egyesület az elmúlt évekhez hasonlóan idén is tájékoztató előadásokat szervez a méhészeti szezon kezdete előtt. Az első előadás a 2007-2008-as év méhegészségügyi tapasztalatairól szól, amiről Dr. Hegedűs Dénes beszél, majd Dr. Vicze Ernő "Méhcsaládok tavaszi felkészítése" címmel tart tájékoztatót az érdeklődőknek. Részletes program - időpontok és helyszín - az eseménynaptárban található.
2009. Január 19.Bővebben >>>

12