|
HĂrekKeresĂ©s a hĂrekbenAzok a hĂrek jelennek meg a listában, melyek szövegĂ©ben szerepel az itt felsorolt összes szĂł!Belépés
|
  |
Helyi termĂ©kek fejlesztĂ©se Ă©rdekĂ©benPöllau nevezetessĂ©ge a „Hirschbirn” – Ĺ‘szi körte. EbbĹ‘l a gyĂĽmölcsbĹ‘l sokfĂ©le kĂĽlönlegessĂ©g kĂ©szĂĽl –nemes pálinka, ecet, lekvár, aszalvány, ĂzesĂtett sonka Ă©s hĂşspástĂ©tom. Ez az eredetileg vadon termĹ‘ körte tette a tájegysĂ©get hĂressĂ©, s kapta a Pöllau-völgyi TermĂ©szeti Park az „Osztrák Ă©lvezeti rĂ©giĂł“ cĂmet.
A helyi Ăzeket kĂĽlön helyi termĂ©k bolt nĂ©pszerűsĂti, amely 1995 Ăłta várja a vásárlĂłkat. 2008-ben LEADER támogatás segĂtsĂ©gĂ©vel nyitották meg Ăşj, nagyobb terĂĽletű ĂĽzletĂĽket a pöllaui városháza mellett. ÉrdekessĂ©g, hogy számlájukon nemcsak a termĂ©k ára Ă©s mennyisĂ©ge szerepel, hanem az is, hogy adott termĂ©k melyik helyi termelĹ‘tĹ‘l származik.
A tanulmányĂşt rĂ©sztvevĹ‘i elismerĂ©ssel hallgatták, hogy a stájer helyi termĂ©k nĂ©pszerűsĂtĂ©se Ă©s fogyasztása Ă©rdekĂ©ben hány szervezet működik egyĂĽtt. A helyi termĂ©k „hálĂłzatoknak” tagjai parasztgazdaságok, kereskedelmi egysĂ©gek, turisztikai Ă©s kulturális szervezetek. A helyi termĂ©kek fogyasztását az állam is támogatja. Az un. „Buschenschan”, helyi termĂ©kekbĹ‘l kĂ©szĂĽlt hidegtálast vendĂ©glátást minden parasztgazdaság biztosĂthat látogatĂłinak, amely után minimális az adĂłzási kötelezettsĂ©g. Ezzel a lehetĹ‘sĂ©ggel szinte minden telepĂĽlĂ©sen Ă©lnek a gazdák, Ăgy a fatálas parasztuzsonnák elengedhetetlen rĂ©szĂ©vĂ© váltak a stájer kulináris kĂnálatnak.
|
|
  |