BemutatkozásHírekEseménynaptárGalériaTermelõkTermékekMéhész EgyesületKapcsolat
  HĂ­rekLegfrissebbJelen hĂłnapĂ–sszesKeresĂ©s a hĂ­rekben
Azok a hĂ­rek jelennek meg a listában, melyek szövegĂ©ben szerepel az itt felsorolt összes szĂł!Belépés
Felh. név:Jelszó:
Ha még nincs felhasználó neve és jelszava, ide kattintva gyorsan készíthet egyet!
  Helyi termĂ©kek fejlesztĂ©se Ă©rdekĂ©ben
Pöllau nevezetessĂ©ge a „Hirschbirn” – Ĺ‘szi körte. EbbĹ‘l a gyĂĽmölcsbĹ‘l sokfĂ©le kĂĽlönlegessĂ©g kĂ©szĂĽl –nemes pálinka, ecet, lekvár, aszalvány, Ă­zesĂ­tett sonka Ă©s hĂşspástĂ©tom. Ez az eredetileg vadon termĹ‘ körte tette a tájegysĂ©get hĂ­ressĂ©, s kapta a Pöllau-völgyi TermĂ©szeti Park az „Osztrák Ă©lvezeti rĂ©giĂł“ cĂ­met.
A helyi ízeket külön helyi termék bolt népszerűsíti, amely 1995 óta várja a vásárlókat. 2008-ben LEADER támogatás segítségével nyitották meg új, nagyobb területű üzletüket a pöllaui városháza mellett. Érdekesség, hogy számlájukon nemcsak a termék ára és mennyisége szerepel, hanem az is, hogy adott termék melyik helyi termelőtől származik.
A tanulmányĂşt rĂ©sztvevĹ‘i elismerĂ©ssel hallgatták, hogy a stájer helyi termĂ©k nĂ©pszerűsĂ­tĂ©se Ă©s fogyasztása Ă©rdekĂ©ben hány szervezet működik egyĂĽtt. A helyi termĂ©k „hálĂłzatoknak” tagjai parasztgazdaságok, kereskedelmi egysĂ©gek, turisztikai Ă©s kulturális szervezetek. A helyi termĂ©kek fogyasztását az állam is támogatja. Az un. „Buschenschan”, helyi termĂ©kekbĹ‘l kĂ©szĂĽlt hidegtálast vendĂ©glátást minden parasztgazdaság biztosĂ­that látogatĂłinak, amely után minimális az adĂłzási kötelezettsĂ©g. Ezzel a lehetĹ‘sĂ©ggel szinte minden telepĂĽlĂ©sen Ă©lnek a gazdák, Ă­gy a fatálas parasztuzsonnák elengedhetetlen rĂ©szĂ©vĂ© váltak a stájer kulináris kĂ­nálatnak.
2010-10-08 08:10:20Vissza >>>