BemutatkozásHírekEseménynaptárGalériaTermelõkTermékekMéhész EgyesületKapcsolat
  HĂ­rekLegfrissebbJelen hĂłnapĂ–sszesKeresĂ©s a hĂ­rekben
Azok a hĂ­rek jelennek meg a listában, melyek szövegĂ©ben szerepel az itt felsorolt összes szĂł!Belépés
Felh. név:Jelszó:
Ha még nincs felhasználó neve és jelszava, ide kattintva gyorsan készíthet egyet!
  Ă–sszes hĂ­r
12

„A MĂ©hek Világnapja egyesĂ­ti a szlovĂ©neket, összeköti a világot”
Méheink itt a dél-nyugati határszélen is ősidők óta átjártak a határon túlra és viszont. Amióta eltűntek a határok ezt mi méhészek is rendszeresen megtesszük. Szakmai tapasztalatainkat kicseréljük, egymás programjait látogatjuk, baráti kapcsolatokat ápolunk és egymás jó elképzeléseit is magunkévá tesszük.
2016. Február 20.Bõvebben >>>

Zala megyei méhészek javaslatai az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnökének
A Zala megyĂ©ben működĹ‘ mĂ©hĂ©sz egyesĂĽletek elnökei Ă©s kĂ©pviselĹ‘i 2015. oktĂłber 16-án második alkalommal szerveztĂĽnk megyei fĂłrumot azĂ©rt, hogy megbeszĂ©ljĂĽk a megyĂ©ben dolgozĂł mĂ©hĂ©sze-ket leginkább foglalkoztatĂł kĂ©rdĂ©seket mert Ăşgy Ă­tĂ©ljĂĽk meg, hogy az OV az utĂłbbi idĹ‘ben – az ott uralkodĂł hangulat miatt - a problĂ©mák, javaslatok Ă©rdemi megvitatására nem volt alkalmas. TesszĂĽk ezt annak ellenĂ©re is, hogy a tavaszi fĂłrumunk kapcsán megkĂĽldött javaslatainkat a VezetĹ‘sĂ©g mĂ©g válaszra sem tartotta Ă©rdemesnek.
2015. November 13.Bõvebben >>>

Szakmai kirándulás a szlovéniai Gorenjska megyében és a Bledi tónál
Idén második alkalommal is lehetőségünk nyílt arra, hogy bepillantást nyerjünk más térségek méhészeinek tevékenységébe. Októberi utunk azonban ezúttal a határon túlra, a szomszédos Szlovéniába vezetett.
2015. November 11.Bõvebben >>>

Sikeresen zajlott a „TĂ©rsĂ©gi marketingstratĂ©gia, egysĂ©ges arculati Ă©s vĂ©djegyprogram kidolgozása Ă©s nĂ©pszerűsĂ­tĂ©se DĂ©l-Zalában”
A „Cseszt RegĂ©lĹ‘” TĂ©rsĂ©gfejlesztĂ©si KözhasznĂş Nonprofit Kft., mint a pályázat kedvezmĂ©nyezettje, az EurĂłpai UniĂł Ă©s a Magyar Köztársaság Kormánya által az Ăšj Magyarország VidĂ©kfejlesztĂ©si Program keretĂ©ben nyĂşjtott támogatásbĂłl, amely 3.680.000 Ft volt, sikeresen indĂ­totta Ăştjára a DĂ©l-Zala tĂ©rsĂ©gĂ©t Ă©rintĹ‘ programot.
2012. Április 27.Bõvebben >>>

Elmaradt előadás megtartása - Balázs Zoltán
Tájékoztatjuk a Méhésztársakat, hogy Balázs Zoltán elmaradt előadására 2012. március 3-án (szombaton) 09:00 órakor kerül sor.
2012. Február 29.Bõvebben >>>

OKJ-s Méhész szakmunkásképzés indul Lentiben
Kellő számú jelentkező esetén a Keszthelyi Akadémia Alapítvány szervezésében MÉHÉSZ szakmunkásképzés indul Lentiben a Lámfalussy Sándor Szakközépiskola és Szakiskolában.
2012. Január 10.Bõvebben >>>

Téli programok méhészeknek
A korábbi évekhez hasonlóan a Lenti és Vidéke Méhész Egyesület tagjai részére a téli időszakban szakmai továbbképzési programot szervez. Január és február hónapban egy-egy tapasztalattal rendelkező méhész szakember előadását hallgathatják meg az egyesület tagjai Lentiben, amelyre minden tagot tisztelettel vár az Egyesület elnöksége.
2012. Január 5.Bõvebben >>>

Helyi termékek fejlesztése érdekében
A vidéki térségekben élők számára a helyi termékek népszerűsítése, bemutatása és értékesítése nem csak a megélhetésükhöz járul hozzá, hanem az adott térség értékeinek megőrzését is segíti. A szomszédos országokban a helyi termékek fontos szerepet játszanak az ott élők mindennapjaiban és az ehhez kapcsolódó jó példák megismerése hazánkban is javíthat a helyi termékek megismerésében. Az Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület 2010. október 5-én tanulmányutat szervezett a Kelet-Stájerországi Pöllau környékére. Az utazás központjában a helyi termék állt.
2010. Október 8.Bõvebben >>>

Helyi termék bolt a Lenti-hegyen
A turisztikai szezon elejével ismét megnyitott a Lenti-hegyen található helyi kézműves termékek boltja, ahol a Kerka-völgy helyi termelőinek termékeit vásárolhatják meg a látogatók és érdeklődők.
2009. Június 5.Bõvebben >>>

Ismeretterjesztő előadássorozat a méhészeti szezonkezdet előtt
Lenti és Vidéke Méhész Egyesület az elmúlt évekhez hasonlóan idén is tájékoztató előadásokat szervez a méhészeti szezon kezdete előtt. Az első előadás a 2007-2008-as év méhegészségügyi tapasztalatairól szól, amiről Dr. Hegedűs Dénes beszél, majd Dr. Vicze Ernő "Méhcsaládok tavaszi felkészítése" címmel tart tájékoztatót az érdeklődőknek. Részletes program - időpontok és helyszín - az eseménynaptárban található.
2009. Január 19.Bõvebben >>>

12