Wir über unsNachrichtenVeranstalltungangeboteGalerieHandwerkerProdukteImkervereinKontakt
  NachrichtenAktuellesDiese MonateAlleSuchen in den Nachrichten
In dieser Liste treten jene Nachrichten auf, die in seinem Text die alle aufgeführten Wörter begegnen.Eintritt
B.name:Passwort:
Wenn Sie sich noch regiestriert haben, Sie können es hier tun.
  Helyi termékek fejlesztése érdekében
Pöllau nevezetessége a „Hirschbirn” – őszi körte. Ebből a gyümölcsből sokféle különlegesség készül –nemes pálinka, ecet, lekvár, aszalvány, ízesített sonka és húspástétom. Ez az eredetileg vadon termő körte tette a tájegységet híressé, s kapta a Pöllau-völgyi Természeti Park az „Osztrák élvezeti régió“ címet.
A helyi ízeket külön helyi termék bolt népszerűsíti, amely 1995 óta várja a vásárlókat. 2008-ben LEADER támogatás segítségével nyitották meg új, nagyobb területű üzletüket a pöllaui városháza mellett. Érdekesség, hogy számlájukon nemcsak a termék ára és mennyisége szerepel, hanem az is, hogy adott termék melyik helyi termelőtől származik.
A tanulmányút résztvevői elismeréssel hallgatták, hogy a stájer helyi termék népszerűsítése és fogyasztása érdekében hány szervezet működik együtt. A helyi termék „hálózatoknak” tagjai parasztgazdaságok, kereskedelmi egységek, turisztikai és kulturális szervezetek. A helyi termékek fogyasztását az állam is támogatja. Az un. „Buschenschan”, helyi termékekből készült hidegtálast vendéglátást minden parasztgazdaság biztosíthat látogatóinak, amely után minimális az adózási kötelezettség. Ezzel a lehetőséggel szinte minden településen élnek a gazdák, így a fatálas parasztuzsonnák elengedhetetlen részévé váltak a stájer kulináris kínálatnak.
2010-10-08 08:10:20Vissza >>>